top of page

Alla produkter här i webbutiken är min egen digitala fotokonst som jag skapat utifrån mina egna foton som jag manipulerat i photoshop, jag gör mina egna tryck med sublimeringstekniken, ett högkvalitativ tryck som är bestående och inte bleknar i första taget..

 

Jag är självlärd fotograf och Photoshop-användare sedan lång tid tillbaka, gemensamt för alla mina verk är att jag skapar dem digitalt utifrån mina bilder av eldsflammor (bortsett från en och annan naturbild) som jag fotade i min första och enda nyårsbrasa nyåret 2009/2010 och det är dem jag nu manipulerar i Photoshop och där får de sin helt egna unika karaktär, inspiration kommer från mitt inre Jag.

 

​Hur processen går till är svår att beskriva, då det ena tillvägagångssättet inte är den andra likt (jag är självlärd, nyfiken och provar mig fram med photoshops alla olika funktioner och jag kommer inte ihåg hur jag gjorde gången innan) men lika för alla verk är att det endast är en manipulerad eldsflamma från början.

Jag använder mig av naturvänlig bläck (OEKO Tex Certifierat), trycktekniken är sublimering, en naturvänligt högkvalitativ utskriftsteknik på bl.a. Unisub och ChromaLuxe högkvalitativa hållbara sublimerings produkter tillverkade i USA.

Fotopanelerna och glas- och tallriksunderläggen från Unisub har en unik transparent polymerbeläggning som skyddar bilden från att repas, trycket är slitstarkt och resultatet blir fina klara färger och djupa svärta som inte bleknar.

 

Jag använder mig av en Canon skrivare, sax och värmebeständig tejp samt en tryckpress från Epson som jag värmer upp till 180-200 grader (beroende på produkt), trycket, luftfuktighet, temperatur och trycktid påverkar resultatet, så varje tryck blir därför unikt.

Tryckprocessen (som jag visa här på videon då jag trycker en aluminiumpanel) går till på samma sätt som när jag trycker de andra produkterna.

 

bottom of page